m1adaptacija 3333mr22

Adaptacija


Pored sitnih popravki, nudimo i usluge renoviranja i adaptacije stana sistemom KLJUČ U RUKE, ali i paletu radova koje možete naručiti i pojedinačno.
Renoviranje i adaptacija stana upotpunjuju asortiman naših usluga i proizvoda. Prigodan i funkcionalan životni prostor je osnovna potreba svakog čovjeka. Svi želimo racionalan, ali lijepo iskorisitiv i raspoloživ prostor - što nekada nije jednostavno. Pri samoj pomisli na adaptaciju, prvo pomislimo na problem nalaženja i vremenskog usklađivanja različitih majstora koje treba da pronađemo, te o namještaju koji ćemo mijenjati ili poslu koji nas čeka prije, za vrijeme i poslije adaptacije.
Kućni majstor "Mrav" je tu da vam pruži stručnu pomoć u planiranju prostora i interijera, pomoć pri izboru materijala te radove koji su nužni kako bi vaš prostor bio funkcionalan i ugodan oku. Naš tim čine provjereni zidari, moleri, keramičari, parketari, vodoinstalateri i električari. S nama se možete DOGOVORITI SVE DO NAJSITNIJIH DETALJA. Po potrebi angažujemo i profesionalne dizajnere interijera ako je to vaša želja.

proz i drvo

S obzirom na to da u stanu provodimo veći dio vremena, on treba da bude funkcionalan, udoban i oku ugodan. Ako nije tako, treba razmisliti o adaptaciji i preuređenju stana jer taj prostor treba da bude oaza mira i spokojstva u kojoj svako ima svoju sobu ili barem kutak prilagođen individualnim potrebama.
Mjeru udobnosti kao i visinu estetskog utiska možemo regulisati na razne načine. Funkcionalnost, međutim, većim dijelom zavisi od preciznog poštivanja određenih normi. Da bi nešto bilo funkcionalno, prije svega mora biti ispravno izvedeno, počevši od pravilnog rasporeda i veličine prostorija, preko instalacija, podnih obloga do osvjetljenja bilo dnevnog ili vještačkog.
Adaptacija nekog prostora u cjelosti obiman je, zahtjevan i vrlo odgovoran posao.
Ali, kako smo već negdje na ovim stranicama naveli, svaki dobro organizovan posao kreće od pažljivog planiranja.
Dobro planiranje skraćuje trajanje samog izvođenja jer problemi i želje ne iskrsavaju nego se unaprijed predviđaju i dogovaraju. Dobro planiranje, takođe, omogućuje uvid u troškove, a time i pravovremene odluke o obimu adaptacije. Dobro planiranje, na kraju, rezultuje kvalitetom izvedbe i poštivanjem rokova u optimalnim granicama. Takvo planiranje izvedivo je jedino uz obostranu iskrenost i povjerenje.
Na osnovu vašeg zahtjeva, kojeg šaljete na e-mail adresu vito@blic.net izrađujemo troškovnik radova i dostavljamo vam ponudu u najkraćem roku.
Obratite nam se s povjerenjem.

pod i voda

Šta sve spada u proces renoviranja i adaptacije stana?


Kada su u pitanju radovi koje je potrebno izvršiti prilikom renoviranja i adaptacije, misli se prije svega na sljedeću grupu aktivnosti:
• knauf suva gradnja
• izvedba svih vrsta spuštenih stropova
• izvedba pregradnih zidova
• ugradbeni ormari i klizne stijene
• postavljanje obloga
• rušenje (i čišćenje) prepreka planiranoj izvedbi kao npr. zidova, kamina i sl. te odvoz smeća, šute, starog namještaja, sanitarija...

sve u jednom\